måndag 18 maj 2009

Kolmårdstroll

Har lärt mig att ladda upp videoklipp! :D

torsdag 7 maj 2009

Lolita!

Jag tänker bli en Lolita! De har så söta kläder och kjolarna ser ut som stora cupcakes! ^^


Har ni någonsin sett en så söt Lolita klänning?? Sådana här kallas one pieces men det finns också jumperskirtar, de har bara breda band över axlarna istället för puffärmar och behöver en blus under.

En Lolitas garderob:
Skor ska oftast ha rund tå och bred klack (det har princip alltid en klack på någon centimeter), undvik gympaskor, converse och liknande.
När man väljer strumpor ska de vara minst knästrumpor, man kan även ha overknees och strumpbyxor. Knästrumpor brukar ofta ha spets högst upp.
Mamelucker är som underbyxor och bärs ovanpå ens vanliga underkläder och under underkjolen. De är som kortbyxor med elastisk midja, oftast i ett bomullstyg, men i kalla väder kan det vara skönt med ett par i flanell.
Underkjolen är bland det viktigaste, kjolen ska få en full form som är lite som en klocka eller en cupcake, square dance undrerkjolar som finns på t.ex. second hand fungerar inte så bra eftersom det ger helt fel form. Underkjolar finns att köpa på internet eller såkan man sy själv. Tänk på att kolla upp om det är en underkjol som är utformad för lolita om du tänker köpa över internet.
Klänningar och kjolar ska varra knälånga och sitta i midjan (de ska alltså vara som tightast i midjan) och formen är klockformad eller cupcakeformad. Klänningen kan antingen vara jumperskirt, som bara har breda band över axlarna och behöver en blus under, eller en one pieces med puffärmar ellr liknande. Det är brukligt att inte visa axlarna och därför bör blusarna täcka detta.
Det finns massor av huvudbonader att välja mellan: rosetter, headdresses, bahytter, hattar eller så kan man dekorera håret med blommor i form av en hårkorsage.
När man letar efter ytterkläder är det viktigt att kappan är utställd så att den inte mosar kjolen så att den blir platt. Man är fortfarande ute efter klockformen eller cupcakeformen.
Spets är en viktig och vacker del av lolita, och syr man sina kläder själv är det bra att använda en spets som är mjuk och inte hård och rivig. Brodyrspets och knypplad spets är att föredra.
De tre huvudstilarna är Classic lolita, Sweet lolita och Gothic lolita. I Classic lolita är det mest nedtonade färger som bordeaux, buteljgrönt, marinblått, brunt och beige. Sweet lolita har mer pastell färger, ljus rosa och ljus blått är perfekt! Gothic lolita är den mörkaste lolita stilen och färgerna svart, vinrött och mörkblått.
Sedan finns det substilar eller genres som t.ex. kan va Sailor lolita, Country lolita, Shiro lolita mm. En Shiro lolita (en lolita helt klädd i vitt) t.ex. kan vara en Classic lolita, Sweet lolita eller Gothic lolita.
Nu vet ni det!